Naši nastupi‎ > ‎

Klape Gospi Sinjskoj

objavio 3. kol 2016. 00:46 Klapa Barun
https://sites.google.com/site/klapabarun5/nasi-nastupi/_draft_post-4/klape%20gospi%20sinjskoj%202016.jpg
U četvrtak 4. kolovoza 2016. u 20:30 sati u Sinju u dvorištu crkve Čudotvorne Gospe Sinjske održati 8. Festival marijansko - duhovne klapske pjesme Klape Gospi Sinjskoj.
Po izboru umjetničkog direktora Festivala, Mojmira Čačije, na Festivalu će nastupiti 10. klapa: Luna, Petrada, Skradinke, Basca, Orca, Munita, Amfora, Kalelarga, Contra i Delmati, a kao gosti Festivala nastupit će klapa Barun iz Svete Nedelje.
U natjecateljskom dijelu programa klape će pjevati izvorne marijanske pjesme u obradi za klape, dok će u revijalnom dijelu programa izvesti po jednu pjesmu zabavnog sadržaja.
Snimku Festivala prenosit će Hrvatska radiotelevizija na blagdan Velike Gospe, a Hrvatski radio - radio Split u izravnom prijenosu.
Iako novijeg datuma, festival 'Klape Gospi Sinjskoj' odmah je prepoznat u glazbenom svijetu pa su albumi s Festivala 2009. i 2010. godine u izdanju Croatia Recordsa nominirani za nagradu Porin. Albumi iz 2010. i 2011. godine nominirani su u kategoriji najboljeg albuma duhovne glazbe dok je album s Festivala 2011. nominiran u kategoriji najboljeg albuma klapske glazbe.
Festival i ove ima humanitarnu notu, pa će dio prihoda biti doniran Fondu Gospe Sinjske koji pomaže studentima slabijeg materijalnog stanja.
Besplatne ulaznice, koje služe kao i glasački listići, zainteresirani mogu preuzeti u knjižari i papirnici Papirko u Vrličkoj ulici, knjižari Axel u Glavičkoj ili na porti crkve.

Comments