Naši nastupi‎ > ‎

Izložba "Hrvatski sveci i blaženici" obitelji Botteri - Peruzović

objavio 17. ožu 2016. 12:46 Klapa Barun
https://sites.google.com/site/klapabarun5/nasi-nastupi/_draft_post-3/izlozba%20hrvatski%20sveci%20i%20blazenici%202016%20m.jpg
U četvrtak 18. veljače 2016. nakon sv. mise koja počinje u 19 sati,  u organizaciji Galerije hrvatske sakralne umjetnosti „Laudato“ i samostana bl. Augustina Kažotića na spomendan će zaštitnika umjetnika Beata Angelica , u dominikanskom samostanu i župi bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici, biti će otvorena izložba akademskih slikara Josipa Botterija Dinija, Ana Marije Botteri Peruzović i Hrvoja Marka Peruzovića „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“.
U programu će uz autore sudjelovati samostanski prior fr. Zvonko Džankić, direktorica galerije i televizije „Laudato“ Ksenija Abramović, likovni kritičar Stanko Špoljarić, a izložbu će otvoriti provincijal Hrvatske dominikanske provincije fr. Anto Gavrić.
U glazbenom će dijelu otvorenja nastupiti klapa „Barun“
, a kroz program će voditi predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ Tanja Baran.
Postav će se moći razgledati do Uskrsa.
Izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ Josipa Botterija Dinija, Ana Marije Botteri Peruzović i Hrvoja Marka Peruzovića suvremen je likovni prikaz najvećih hrvatskih duhovnih velikana koje je autorski trio oblikovao za 7. Dane hrvatskih svetaca i blaženika održane u Križevcima u svibnju 2015.
Nakon toga izložba je bila postavljena u Gradskom muzeju u Trogiru i u galeriji „Vinko Draganja, OP“ dominikanskoga samostana u Splitu.
Comments