Naši nastupi‎ > ‎

Humanitarni koncert "ZA Gorski kotar" u Lisinskom

objavio 11. ožu 2014. 10:29 Klapa Barun   [ ažurirano 11. ožu 2014. 10:39 ]
https://sites.google.com/site/klapabarun5/nasi-nastupi/_draft_post-6/Humanitarni%20koncert%20za%20Gorski%20kotar%20Lisinski%20Klapa%20Barun%20plakat%20m.png
U srijedu 19. ožujka 2014. u 19:30 održat će se u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu Humanitarni koncert "ZA Gorski kotar" u organizaciji društva „Goranin“ Zagreb, pod pokroviteljstvom gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića, na kojem će nastupiti pojedinci iz javnog, kulturnog, estradnog i inog  života: 
Krunoslav Kićo Slabinac, Rajko Dujmić, Darko Domjan, Ivanka Boljkovac, Klapa Barun, Pjevački zbor i tamburaški orkestar Policijske akademije, Pjevački zbor Goranke, KUD Ivan Goran Kovačić, FA Linđo, Pero Rogan, Vid Balog, Davor Dretar Drele, Ivan Fiolić Fio, Marija Mlinar, Darko Janeš. 

Ciljem je da se podsjetimo, uključimo i pomognemo Goranima i Gorskom kotaru, da se podsjetimo na Zeleno srce Hrvatske i u ovim za njega teškim trenucima. 1. veljače 2014. godine,  kiša koja se smrzava na tlu padala je u Gorskom kotaru i dogodilo se ono što se događa jednom u 50 godina, Gorski kotar je okovan u led. Stradali su priroda i stanovnici. Gorani su izloženi izolaciji i teškim životnim uvjetima. Stradalo je, točnije uništeno je  drveće, šume i voćnjaci, a za život Gorana infrastruktura koja život znači. Proglašeno je stanje elementarne prirodne katastrofe. Sve se dogodilo u  jednom danu. Premda dani prolaze i život se polako normalizira, posljedice ostaju. Za oporavak prirode trebati će desetljeća, ali ... Goranima u Gorskom kotaru možemo pomoći i danas. 
Link na Lisinski događaj:
Comments