Naši nastupi‎ > ‎

Humanitarni koncert klapa i zborova u Kutini

objavio 1. stu 2013. 23:50 Klapa Barun
U
petak 8. studenog 2013. u 19 sati održat će se humanitarni klapa i zborova u Crkvi Majke Božje Snježne u Kutini. Nastupit će klape Barun iz Svete Nedelje, Grdelin iz Zagreba, Kolapjani iz Siska, Marof iz Novog Marofa, Stentoria iz Daruvara, Voneti iz Karlovca, Zrinski iz Vrbovca i Škrlet iz Kutine, te muški zbor Kekava iz Latvije, zbor Ogmore Valley iz Walesa i ženska vokalna skupina Sidone iz Kutine.

Organizator je klapa Škrlet.

Koncert 12 klapa i zborova organizira se za Posebni odjel OŠ Zvonimira Franka - cilj nam je prikupiti sredstva za nabavku potrebne didaktičke opreme.
Osim u škrabicu u crkvi za vrijeme koncerta pomoć za nabavku opreme možete uplatiti i na žiro račun OŠ Zvonimira Franka broj HR 27 2340009 - 1100061223 s pozivom na broj 00 i napomenom „Pomoć za posebni odjel“ u opisu svrhe uplate.

Svaka kuna vrijedi!

Od školske godine 2009./10. u Osnovnoj školi Zvonimira Franka u Kutini, djeluje Poseban odjel za učenike s teškoćama u razvoju. Odjel je započeo s radom kao dislocirani odjel OŠ 22.lipnja iz Siska s jednom defektologicom i sedmero učenika. U školskoj godini 2011./2012. odjel broji ukupno 20 učenika, raspoređenih u dva razredna odjela i jednu odgojno – obrazovnu skupinu. Sada je taj broj otprilike oko 23 učenika.

Učenici u ovom odjelu polaze poseban nastavni i odgojni program, prilagođen njihovim sposobnostima i vještinama. Sav rad je prilagođen svakom učeniku, pristup je najčešće individualan, a sve u svrhu da ova djeca postignu svoj maksimum i ostvare svoj puni potencijal i tako postanu što aktivniji i što korisniji članovi zajednice u kojoj žive. Učenicima je osiguran stručan rad, prilagođen im je program i metode rada.

Ono što tim učenicima nedostaje je dodatan rad uz specijalizirane materijale i pomagala, tzv. didaktičke materijale. Uz pomoć ovih materijala se može s učenicima razvijati, utvrđivati i održavati vještine koje se kod njih najčešće teže razvijaju i teže održavaju, kao što su gruba i fina motorika, spoznaja, komunikacija, preciznost pri radu, koncentracija, grafomotorika, koordinacija oko – ruka, vizualni i auditivni razvoj i drugo. vještine poput razlikovanja boja i oblika, nizanja elemenata, sortiranja, povezivanja u cjelinu, prepoznavanje i imenovanja elemenata, itd. a sve to su pripremne radnje za daljnje učenje matematike, hrvatskog i ostalih predmeta, kao i pripreme za aktivan i samostalan život u društvu. Uz pomoć ovih materijala također se može, uz svakodnevni rad na usvajanju školskog gradiva, provoditi različite rehabilitacijske programe, koji su često nužni, osobito za učenike s najvećim teškoćama.
Comments